Естетична стоматология

esztetikai-fogaszat-szegedЕстетична стоматология е изкуство и професионален усет за извършване на козметични корекции във формата, размера и цвета на зъбите. Естетична стоматология борави с разнообразни техники и материали, като фасети, коронки или избелване. В „Дента Фейс“, за нашите пациенти предлагаме различни варианти за блестяща усмивка и разионално комбиниране цена/качество:

Порцеланови и циркониеви коронки.

Циркониевите коронки представляват, порцелан нанесен върху циркониево купе. То служи за здрава основа на коронката, подобно на металното кепе при металокерамиката. Белия или леко жълтеникав цвят на циркония допринасят за перфектната естетика на керамиката.

Порцеланови фасети

Фасетите са най-дългосрочното решение в естетичната стоматология, което може да промени усмивката и самочувствието ви коренно. Фасетите представляват фини плочки стоматологична керамика, които трайно променят формата, цвета, размера и подреждането на зъбите.
Прагови или безпрагови коронки?

Избелване

Избелването на живите зъби е козметична процедура, при която свободните радикали на кислорода от активни вещества осъществяват окисляване – обезцветяването на различни органични депозити в емайла на зъбите. Този процес възвръща нормалния бял цвят на зъбите. За крайният ефект на избелването влияят много фактори – степен на оцветяването, процент на активната съставка, използване на светлина за ускоряване на процеса и други.

Бондинг

Бондинг е апликация на фотокомпозит. Полимерът, използван при бондинга се моделира, оформя и полира така, че да се адаптира към съседните зъби. Най-често се използва за козметични цели, за да подобри визията на оцветени или увредени зъби.

Лазерно естетично реконтуриране